Ciuperca Unghiei Are O Solutie Revolutionara De Tratare!

Eliminati ciuperca unghiei folosind razele laser IPL. Rezultate apar de la primul tratament

Tratament Extern, Fara Pastile, Fara Smulgere Sau Topire A Unghiei!

Tratamentul Onicomicozei

Medicii Dermatologi Iti Raspund La Intrebari

Dupa tratament, ciuperca unghiei poate recidiva?

Da. In functie de localizarea ciupercii unghiei, nivelul ei si tratamentul urmat, medicul specialist este in masura sa aprecieze daca boala are sanse sa recidiveze sau nu. In general, chiar si dupa un tratament eficient cu antimicotice orale sau locale, ciuperca recidiveaza. De aceea, tratamentul local al onicomicozei, constand in aplicarea de creme, lotiuni, geluri si lacuri, se foloseste ca tratament profilactic in onicomicozele recidivante, asa cum este de pilda, “ciuperca sportivului”. Respectarea regimul post-tratament de igrijire va contribui la reducerea sanselor de recidiva a ciupercii. Trebuie stiut ca cele mai frecvente recidive le au ciupercile localizate la nivelul degetelor mari de la picior.

Ciuperca unghiilor este transmisibila?

Infectia micotica se realizeaza prin contaminare de la persoane bolnave, prin contactul cu obiecte contaminate (papuci, foarfece, ciorapi, prosoape), prin utilizarea piscinelor, salilor de gimnastica neigienizate corespunzator, prin manichiura sau pedichiura efectuate neigienic. Umezeala si caldura sunt factori care favorizeaza aparitia si transmiterea ciupercii unghiei.

Ce trebuie sa facem sa nu contactam o astfel de ciuperca la unghii?

Profilaxia este extrem de importanta si tine, in special, de igiena. Daca considerati ca ati luat contact cu o persoana sau un loc infectat cu ciuperca unghiei, aplicati preventiv un strat de unguent antimicotic, dupa spalarea prealabila a membrelor. Nu purtati pantofii incomozi sau care mentin umezeala. Spalati-va picioarele des si schimbati-va ciorapii de cateva ori pe zi, daca este posibil. Uscati-va intotdeauna picioarele dupa baie si spalati-va papucii/slapii cat mai des. Purtati slapi de baie atunci cand utilizati dusuri/saune comune, sali de gimnastica. Cand mergeti la saloanele de cosmetica, asigurati-va ca instrumentele cu care vi se face manichiura si pedichiura sunt bine sterilizate. Cele mai precaute ar trebui sa fie persoanele cu un sistem imunitar deficitar si cele care deja sufera de boli cauzate de imunitatea scazuta.

Indepartarea definitiva a unghiei afectate, prin metode chirurgicale, este eficienta?

In unele cazuri este necesara si eficienta, iar in alte cazuri este inutila. Metodele chirurgicale in tratamentul onicomicozei se refera la avulsia mecanica, chimica sau chirurgicala a unghiei. Indepartarea totala sau partiala a unghiei afectate de onicomicoza se face doar in cazuri foarte grave, extreme. Acest proces este urmat de administratrea unui tratament antimicotic cu o durata mai mica decat in cazul tratamentului administrat de sine statator, fungii fiind deja inlaturati odata cu unghia. Indepartarea chirurgicala a unghiei este considerata de multi specialisti ca fiind depasita si nu foarte utilizata, in ultima vreme.

Cat de eficiente sunt tratamentele naturiste in combaterea ciupercii unghiilor?

In primul rand, pentru a alege corect tipul de tratament de care aveti nevoie, trebuie sa consultati un medic dermatolog. Aplicarea tratamentelor naturiste pentru onicomicoza, acolo unde situatia s-a agravat deja, este o pierdere de timp si va pune in pericol sanatatea. Pe de alta parte, cel mai mare atuu al tratamentelor naturiste pentru ciuperca unghiei este acela ca nu au efecte toxice asupra organismului, ca in cazul tratamentelor orale conventionale.

Ce investigatii se fac pentru a stabili daca este vorba de onicomicoza sau alta boala?

Pentru a determina etiologia infectiei unghiale si diagnosticul de onicomicoza, medicul specialist efectueaza mai multe teste: examinarea atenta a regiunii unghiale si periunghiale, anamneza si istoricul medical pentru infectii fungice unghiale sau boli care asociaza onicomicoza si prelevarea de tesut afectat de infectie, din zona subunghiala unde este localizata infectia. Mostrele prelevate sunt analizate prin metoda KOH (hidrohidul de potasiu), pentru a determina daca leziunea cutanata are o etiologie fungica si metoda culturii fungice, care evidentiaza tipul si tulpina fungica responsabile de infectie. In general, daca rezultatul primei metode este unul pozitiv, medicul poate indica inceperea tratamentului amicotic pentru ciuperca unghiei. Rezlutatele celei de-a doua metode apar in cateva saptamani si confirma etiologia infectiei.

Cum recunoastem onicomicoza?

In functie de manifestari, onicomicoza imbraca mai multe forme. Onicomicoza subunghiala distala, cea mai comuna forma (apare in peste 90% din cazuri). Ciuperca invadeaza spatiul dintre varful degetului si varful unghiei. Ungia afectata se separa de patul unghial si devine galbena. A doua forma de manifestare poarta numele de onicomicoza superficiala alba si afecteaza doar suprafata unghiei, care devine friabila si se albeste. Onicomicoza subunghiala proximala este o a treia forma sub care apare ciuperca unghiei. Aceasta apare ca o pata alba sau galbuie, vizibila aproape de cuticula si progreseaza odata cu cresterea unghiei. Onicomicoza endonix este o varianta a onicomicozei subunghiale distal laterale, unde fungi infecteaza unghia prin piele si invadeaza unghia. Onicomicoza candidozica este mai rara si se manifesta atunci cand candida invadeaza unghia.

Testeaza Acum

singura solutie pentru indepartarea definitiva a ciupercii unghiei

Completeaza formularul de mai jos si vei beneficia GRATUIT de consultatie cu medicul dermatolog in cadrul sedintelor de tratament.

Nume
Email
Telefon

Program de lucru
ne poti vizita oricand in timpul programului de lucru pentru a beneficia de sedinta test si consultatia cu medicul dermatolog

De Luni pana Vineri      11.00-20.00
Sambata                           11.00-18.00

Adresa
Clinica Dermatologica Slimart

Bucuresti,
Calea Floreasca 91-111 (vis-a-vis de Vacamuu)

Telefoane
0754.22.00.50 sau 0732.99.00.51